Домашняя контрольная работа. «Иностранный язык» (профессиональная лексика)




По учебной дисциплине

«Иностранный язык» (профессиональная лексика)

V-7

1.Переведите лексические единицы с английского языка на русский с учетом правил словообразования, знания грамматических форм:

Food additives-пищевые добавки, classification of food additives-классификация пищевых добавок, preservatives-консерванты, food coloring-пищевые красители, oxidation- антиокислители, emulsifiers-эмульгаторы, stabilizers-стабилизаторы, aromatics- ароматические вещества, glutens- усилители вкуса, nutrition value-пищевая ценность, energy value-энергетическая ценность, tehnological characteristics of meat-, chemical composition of meat-химический состав мяса.

 

2. Cоотнесите лексические единицы с их русскими эквивалентами с учетом правил словообразования, знания грамматических форм:

1.choose a profession-b a. хорошо оплачиваемая работа

2.make a choice-g b. выбирать профессию

3.make a blind choice-i c. работать на практике

4.came to this decision-e d. гос.предприятия

5.a production engineer-l e. прийти к этому выбору

6.work in practice-c f. прилежный учащийся

7.governmental enterprises-d g. делать выбор

8.acquire practical skills- h h. приобретать профессиональные навыки

9.become a professional-j i. делать выбор вслепую

10.a diligent student-f j. стать профессионалом

11.never regret-k k. никогда не сожалеть

12.a well-paid job-a l. техник-технолог

 

3. Cоставьте из предложенных слов предложения, ориентируясь на правильный порядок слов в предложении и знаниe грамматических форм:

1. It /not/ profession/ an /thing/ to/ is/ choose/ easy/ a. - It is not an easy thing to choose a profession

2. As /choice/ me/ I/ for/ my/ ago /long.- As for me I made my choice long ago.

3. I /a/ blind /to/ choice, /didn t make/ but /this /came/ little/ by/ decision/ little.- I didn t make a blind choice, but came to this decision little by little.

4. Thats /I /Tecnological /entered/ Mecanical/ Minsk/ why /State/ College.- why I entered Minsk State Mecanical Tecnological College.

5. I /to be/ a /engineer/ production/ want.- I want to be a production engineer.

 

4. Ответьте на вопросы, используя содержание текстов по темам «Будущая профессия», «Teхнологическое оборудование мясной отрасли», «Пищевые добавки», «Производство мясопродуктов. Мясные полуфабрикаты», «Сырье и продукты из мяса птицы»:

1. What kind of meat do you know?- Meat can be subdivided into several categories: red meat, poultry meat, seafoods, game meat

2. What meat products do you know?- Meat products are bacon, sausages, ham, blood sausage, meat in cans, pate, hamburger.

3.What kind of meat is consider to be a lower fat meat?- Beef and chicken are considered to be a lower fat meat. 4. What is nutrition value of poultry?- Nutritionally poultry, like meat, is a highly quality protein food. Contrary to the pop-ular notion that poultry is lower in fat and cholesterol. 5. What is energy value of poultry?- The poultry meat is not only tasteful, easy to prepare and appropriate for different food combinations, but also a natural source of: vitamins, minerals, proteins, and healthy fats.

6.What are the main rules of storage of poultry?- Fresh poultry will keep in the refrigerator for up 3 day, while frozen poultrywill keep in the freezer for 6 to 12 months. All prepared food should be refrigerated in covered containers and guarded against Salmonella.

7. What poultry products do you know?- Poultry products are sausages, ham, meat in cans, pate, hamburger, nuggets.

8. What food additives do you know?- There are such food additives as Nitrite, Salt, Phosphates, Erythorbate, Sweeteners, Seasonings, Flavorings, Tenderizers, Antioxidants.

9. Why do we use food additives?- Food additives are substances added to food to preserve flavor or enhance its taste, appearance, or other qualities.

10.Is it dangerous to use food additives?- Additives aren't all harmful – some will only cause serious harm to the human body when taken in large doses or if someone is sensitive to a particular additive.

 

5. Соотнесите лексические единицы с учетом правил словообразования, знания грамматических форм образуя словосочетание:

1. date of -a a. birth

2. extra curricular -g b. position

3. fill a - b c. with high honors

4. personal -k d. an appointment

5. applied upon - h e. employment

6. to make - d f. application

7. graduated - c g. activities

8. to cancel - l h. request

9. marital - j i. position

10. the letter of - f j. status

11. full-time -e k. information

12. non skilled - i l. an appointment

 

6. Переведите предложения с русского языка на английский, используя основные грамматические правила и лексические единицы по теме «Будущая профессия. Собеседование о приеме на работу»:

Сколько сотрудников работает в организации? Пожалуйста, расскажите мне немного о людях, с которыми мне надо будет наиболее тесно сотрудничать. Я буду работать самостоятельно или в команде? Где я буду работать? Насколько сложное оборудование и программное обеспечение я должен буду использовать? Почему эта вакансия свободна? Сколько еще собеседований мне предстоит перед тем, как вы сможете принять решение о найме на работу? Кто их будет проводить? Эта работа предполагает карьерный рост? Компания выйдет на какие-нибудь новые рынки в ближайшие несколько лет?

= How many employees work for the organization? Please tell me a little bit about the people with whom I’ll be working most closely. Will I work independently or in a team? Where will I be working? How advanced is the hardware and software I will be expected to use? How did this job become available? Before you’re able to reach a hiring decision, how many more interviews should I expect to go through and with whom? Does this job usually lead to other positions at the company? Will the company be entering any new markets in the next couple of years?

 

 

 



Поделиться:




Поиск по сайту

©2015-2024 poisk-ru.ru
Все права принадлежать их авторам. Данный сайт не претендует на авторства, а предоставляет бесплатное использование.
Дата создания страницы: 2019-07-23 Нарушение авторских прав и Нарушение персональных данных


Поиск по сайту: